Zakelijke diensten

Zakelijke Diensten

Helena Fortes: styliste, make-up artist en trotse eigenaresse van Fortes Fashion  in Rotterdam. Na haar styling adviezen voor vooraanstaande merken zoals Hugo Boss, Maison de Bonneterie en Inditex is Helena nu agent voor onder meer Oilily en voorziet ze Sabon van styling advies. Leuk detail: Helena haar zus is modeontwerper in Parijs. Waar dus ook met regelmaat naar wordt afgereisd. Verder heeft Helena een dochter die net als haar moeder dol is op fashion en lifestyle. Creativiteit en veelzijdigheid gaven Helena de aanleiding om Fortes Fashion te starten vanuit haar woonplaats Rotterdam. 

RotterdamVormgeving en details

Wat opvalt bij de styling van Helena zijn de mooie vormgeving en interessante details, alles is tot in de puntjes uitgewerkt volgens concept. Alles is heel erg Helena en stralend met een tikje strak, waar zij voor staat, en laat de ontwikkeling van de afgelopen jaren zien. “Als je mijn dummy’s van de academie ziet, kan ik die hier neerleggen en dan zal je denken: dat heeft verband met elkaar.” Rauw en gevoeligheid zijn de kernwoorden die hierbij passen.

Merken

In de styling van Helena is een groot aanbod van verschillende merken te vinden. De overeenkomsten tussen deze merken zijn de kracht die zij hebben, de concepten die erachter verschuilen en de schoonheid van de producten zelf. “Ik houd heel erg van details, dat vind ik schoonheid.” Dat is juist de kracht. Generaliseren, dat vind ik echt armoede. Verder let Helena heel erg op de prijs en kwaliteit van haar producten. “Ik ben dan wel een high-end fashion styliste, maar ik vind nog dat je de prijs nooit mag vergeten.” Naar haar idee is Rotterdam een goede stad om deze benadering toe te passen, Rotterdam let meer op schoonheid dan op het merk. Maar natuurlijk reist Fortes Fashion voor haar werk en de inspiratie de hele wereld over. Je fashion hart mag je blijven voeden! Van Rotterdam, Portugal tot Parijs, New York en niet te vergeten Amsterdam! Maar ik kom dus ook heel graag in Laren. Ook weer voor de persoonlijke benadering…

zomaarAlgarveParijs

Achterliggende gedachte

Helena vindt het geweldig om mensen zelfvertrouwen te geven, of dit te versterken. “Mijn moeder zei altijd: Niet naar anderen kijken, maar gewoon doorgaan en niet te veel onder de indruk zijn van anderen.” Een kledingstuk kan gezien worden als een deel van je leven en zorgt ervoor dat je je bijzonder voelt.

Toekomstbeeld

“Ik leef mijn droom eigenlijk al en heb een prachtige dochter, passie voor mijn werk en de zaken voelen goed aan” Wat ze nog graag zou willen is meer tijd hebben, zoals voor veel mensen zitten er voor haar ook te weinig uren in een dag. Ze tekent graag, maar zo heeft ze nog wel een aantal dingen op haar lijstje die ze graag zou willen afwerken. Een strakke planning is belangrijk.

NYFortes Fashion wil met bevlogenheid en passie dingen doen, zonder zich wat aan te trekken van wat mensen vinden. Dit wil zij ook graag meegeven en delen met anderen. Ze wil blijven puzzelen, dit op dat bouwen, dingen laten ontstaan uit het voorgaande. Op de een of andere manier volgt alles elkaar op en Fortes Fashion zorgt ervoor dat alles klopt.

Fortes Fashion diensten voor bedrijven

  • Etalage styling (Visual Merchandising)
  • Winkel styling (Visual Merchandising)
  • Training winkelpersoneel in nieuwe/ huidige collectie
  • Meedraaien als styliste in winkel of evenementen
  • Samenstellen bedrijfsoutfit of dresscode
  • Metamorfose (Hairstyling, make-up en shoppen, denk hierbij aan samen winkelen met personeel om tot eenzelfde look te komen. Hierbij worden ook make-up en hairstyling adviezen gegeven)

 

 

Impressie Zakelijke Styling

Fortes Fashion begint altijd met een schets om de wensen in kaart te brengen, zodat we samen tot de beste zakelijke styling komen. Of het nu om de styling van je kantoor, winkel, atelier gaat …

Styling Helena zakelijk 2

Daarna gaan we aan de slag en samen maakt Fortes Fashion met jullie bedrijf een styling op maat. Hierbij halen we alle originaliteit uit de kast.

Styling Helena Zakelijk 3Styling Helena zakelijkStyling Helena zakelijk 5

 

 

Latest from blog

About Us

Welkom, mijn naam is Helena Fortes en ik ben personal shopper, styliste en image consultant. Dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier naast mijn reguliere baan. Door de groeiende vraag naar mijn diensten heb ik nu echter besloten om fulltime aan het werk te gaan als personal shopper, waarbij ik mijn visie, vaardigheden en ervaring gebruik om u op en top voor de dag te laten verschijnen voor welke gelegenheid dan ook.