DIY walk in closet

Posted by:lena on Oct - 4 - 2015 - Filed under: Fortes Fashion -

DIY walk in closet

We willen natuurlijk allemaal die fantastische kledingkast die Big voor Carrie maakt (laat maken natuurlijk) in de Sex and the City film. Weet je nog ;-) … heerlijke serie! Hoe dan ook, wanneer ik de dollars had om hem dan ook van top tot teen te vullen, want ja, dol op hoeden en schoenen; van top tot teen dus! Ik zou mijn kast kunnen vullen met designer kleding en een DIY walk in closet past daar natuurlijk prachtig bij! Maar die situatie is niet heel erg realistisch en bovendien betaal ik in duurdere euro’s, dus moet ik iets anders verzinnen voor de kleding. Ik heb al eens eerder mijn vingers gebrand aan paxkasten van Ikea, maar dat dus nooit meer. De meeste kleding bewaar ik in twee grote moderne kasten, maar ik heb veel jurkje en tuniekjes die ik graag ophang.

Natuurlijk heb ik het hele internet weer afgespeurd hoe ik zonder al teveel kasten te hoeven kopen (kasten zijn duur) toch een mooie plek kon maken voor mijn kleding. Met een paar handige technische tweaks hebben je samen een prachtige walk in closet zo gemaakt.  In deze blog leg ik je uit hoe je zo ook je eigen kledingkast kunt bouwen met de DIY walk in closet!Carrie-Bradshaw

DIY-Walk-in-closet HelenaHeb je een lege nis in je slaapkamer? Fijn! Maar ook al heb je geen nis, dan kun je nog steeds een fijn systeem in elkaar bouwen om je kleding op te bergen. Je kunt dit in een hoek van de kamer doen of zelfs midden op de muur. Voor de stevigheid maakt het niet uit. Hoe dan ook, je kunt dus beginnen met een lege nis. Links het raam en de vensterbank, met onder de vensterbank ook nog een lege ruimte. Rechts een blinde muur.

Meet goed de maten op en ga vervolgens naar Ikea. Daar koop je bijvoorbeeld twee uitschuifbare wasrekken, strookjes met ledverlichting, een kruk, twee schoenenrekken, een set opbergdozen en een smalle spiegel. Je voegt nog twee grote lampen toe en bij de bouwmarkt haal je een extra verlengsnoer en klittenbandtape.DIY-Walk-in-closet-9 helena 2

Wil je het wat minder clean allemaal?

Romantische printjesAfgelopen dagen, nog even een persoonlijke noot, was ik met mijn dochter en nog een heleboel gezellige mensen, bij mijn zus in Parijs. Wanneer ik daar ben is het altijd net alsof je door een prentenboek loopt. Heerlijk alle lieve printjes en nu ik net thuis ben, kom ik op de blogspot van RetroLoekie een heleboel Parijse allure tegen. Zo pimpte ze met toffe lijstjes het kleinste hoekje van het huis. Te lief!

Op jouw creativiteit en een stralende groet,

Helena!

Be the first one to comment

Comments are closed.

Latest from blog

About Us

Welkom, mijn naam is Helena Fortes en ik ben personal shopper, styliste en image consultant. Dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier naast mijn reguliere baan. Door de groeiende vraag naar mijn diensten heb ik nu echter besloten om fulltime aan het werk te gaan als personal shopper, waarbij ik mijn visie, vaardigheden en ervaring gebruik om u op en top voor de dag te laten verschijnen voor welke gelegenheid dan ook.