Awesome from Rotterdam

Posted by:lena on Oct - 14 - 2015 - Filed under: Fortes Fashion -

Awesome from Rotterdam

Er is meer moois dat uit Rotterdam komt. Ten eerste natuurlijk de vrolijke en vrouwelijke stijladviezen van Fortes Fashion, maar wil je een meer casual look dan kan ik je van harte de sneakers van Wesley dos Santos en zijn compagnon aanbevelen. Komt de naam dos Santos je bekend voor? Dat kan kloppen, want Wesley is dus mijn awesome neef! En natuurlijk ben ik als styliste enorm trots op hem!
De sneakers zijn super de super Rotterdam, want in het ontwerp is de  de Erasmusbrug  verwerkt. Met de schoenen willen de ontwerpers een eerbetoon aan hun stad uitbrengen.

full-moon-erasmusbrugHet begon vorig jaar oktober, toen Wesley dos Santos (23) zijn schoenenkast aan het opruimen was. Van kinds af aan ben is hij dol op sneakers. Thuis heeft hij een hele verzameling, van Nike tot Lanvin, maar ook van Nederlandse ontwerpers. Het was een paar schoenen van ETQ, een Amsterdams merk, waardoor ik ineens dacht: ‘Waarom ontwerp ik niet mijn eigen sneakers?’ Maar dan uit de stad Rotterdam!!

Dezelfde smaak

Dos Santos wist meteen dat hij het niet alleen kon, of wilde doen. ,,Ik zocht iemand die me kon ondersteunen, maar wel dezelfde smaak heeft als ik.’’ Echt lang hoefde hij niet te zoeken, zijn beste vriend Adilson Araujo was meteen enthousiast. ,,We kennen elkaar al sinds de basisschool en hebben vaker samen projecten gedaan. Zo drukten we ooit onze eigen t-shirts, maar dat was geen groot succes.’’
De vrienden schreven een ondernemingsplan en investeerden hun spaargeld om hun eigen schoenenmerk te beginnen: Diversité.

Erasmusbrug

Over het ontwerp waren ze snel uit. ,,We zijn allebei echte Rotterdammers, geboren en getogen. Daarom wilden we iets terugdoen voor de stad, die zoveel voor ons heeft betekend. Er is hier prachtige architectuur, dat wilden we laten terugkomen in het design. We vroegen om ons heen wat mensen het icoon van Rotterdam vonden. Dat bleek toch voor velen de Erasmusbrug te zijn, de Zwaan.’’ De brug komt grafisch in de schoen terug, herkenbaar voor wie het weet, onherkenbaar voor de leek. Mocht je willen, dan kun je er dus gerust mee op stap gaan in Amsterdam. Of in Utrecht, Zwolle, maar ook in het Gooi verovert Diversité het straatbeeld. Tja, wat wil je ;-) … Ik, Helena Fortes, loop letterlijk stad en land af en dan breng je natuurlijk met veel plezier en enthousiasme de schoenen van je beste familie onder de aandacht! Ben je inmiddels benieuwd geworden naar Diversité? Ze hebben al een hele gave FB-pagina en er wordt ondertussen hard gewerkt aan de website!

 

 

Be the first one to comment

Comments are closed.

Latest from blog

About Us

Welkom, mijn naam is Helena Fortes en ik ben personal shopper, styliste en image consultant. Dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier naast mijn reguliere baan. Door de groeiende vraag naar mijn diensten heb ik nu echter besloten om fulltime aan het werk te gaan als personal shopper, waarbij ik mijn visie, vaardigheden en ervaring gebruik om u op en top voor de dag te laten verschijnen voor welke gelegenheid dan ook.