4 tips solliciteren met succes

Posted by:lena on Nov - 17 - 2015 - Filed under: Fortes Fashion -

 4 tips solliciteren met succes

Een sollicitatie is een spannende moment in je (werk)leven. Natuurlijk heb JIJ je gesprek goed voorbereid en je helemaal in de functie verdiept. Je cv is op orde en JIJ bent er helemaal klaar voor, maar is je cv net zo op orde als je kleding? Wanneer je een sollicitatie met succes wilt doorstaan is het verstandig om in ieder geval vijf onderstaande tips in je achterhoofd te houden.

sollicitatie blog#1 Te kleine of te ruime kleding

Misschien is het een tijdje geleden dat je hebt gesolliciteerd en heb je ergens in je kast nog een mooi sollicitatie setje hangen? Of een prachtig pak, maar je mooie kleding komt echt niet tot zijn recht wanneer deze om je lichaam slobbert. Te kleine kleding kun je ook maar beter niet doen. Tip, mocht je iets casuals aan willen trekken, dan kan een nette jeans – mocht de functie zich hiervoor lenen. Een jeans koop je in tegenstelling tot veel kleding bij voorkeur een maatje groter. Heb je advies nodig? Je kunt altijd even contact opnemen met Fortes Fashion.

#2 Kleding met vlekken, verouderde kleding of verwassen items

Stel, je hebt voor het eerst een afspraak met een nieuwe date? Zou je dan verwassen kleding aantrekken? Of in verouderde kleding een afspraak maken? Nee, want je wilt natuurlijk een goede en onuitwisbare uitdrukking achterlaten. Je hoeft je niet helemaal uit te dossen, maar simpel en netjes is helemaal okay!

#3 Onverzorgd haar

Ga op tijd naar de kapper. Laat de puntjes even bijwerken en desnoods je uitgroei even bijkleuren. Spreekt natuurlijk voor zich dat je haar gewassen is en een gouden tip; hou je haar lekker naturel. Je wilt dat de aandacht naar jouw gesprek uitgaat en niet naar de artistieke knot op je hoofd. Zelfs als je voor een artistieke functie op gesprek gaat, denk na voordat jezelf helemaal uitdost. Je kunt ook even langs het bedrijf gaan of op hun website kijken hoe de medewerkers gekleed gaan.

#4 Te veel parfum of lichaamsgeur

Wil je jouw favoriete parfum opdoen tijdens een sollicitatiegesprek? Spuit een beetje van je favoriete parfum in de lucht en loop er vluchtig doorheen. Zo hangt er een beetje een ‘zweem’ om je heen. Niet te veel parfum dus. Mocht je snel stress hebben? Neem voor de zekerheid een deo mee en ga voor het gesprek even naar het toilet om een klein beetje deo bij te ‘spuiten’

Be the first one to comment

Comments are closed.

Latest from blog

About Us

Welkom, mijn naam is Helena Fortes en ik ben personal shopper, styliste en image consultant. Dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier naast mijn reguliere baan. Door de groeiende vraag naar mijn diensten heb ik nu echter besloten om fulltime aan het werk te gaan als personal shopper, waarbij ik mijn visie, vaardigheden en ervaring gebruik om u op en top voor de dag te laten verschijnen voor welke gelegenheid dan ook.